Over mij


Mijn naam is Monique Nencu. Ik ben ontwikkelingspsycholoog, gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsychotherapeut (BIG), EMDR practitioner (lees hier meer over  EMDR). Met ruime werkervaring in de gespecialiseerde kinder- en jeugdGGZ, somatiek en Jeugdzorg, bied ik met mijn praktijk, Maatwerk Psychologie, persoonlijke en kleinschalige psychologische hulp. 

Ik heb met veel verschillende doelgroepen en (psychische) problemen ervaring en vind het een uitdaging om maatwerk te leveren aan de mensen die bij mij voor hulp/ondersteuning komen. Als integratief psychotherapeut ben ik opgeleid om veel verschillende soorten behandelingen te geven. 

Wat ik regelmatig terug hoor is dat ik de persoon zie, zoals die is, in al zijn facetten en dus ook met zijn/haar problemen/uitdagingen. Ik kan mijzelf omschrijven als een warme en expressieve persoonlijkheid die erg van haar vak houdt en toewijding toont. De problemen waar mensen bij mij mee komen kunnen omschreven worden met een DSM-classificatie, maar des te meer met een, op de persoon toegeschreven, probleemomschrijving en aanpak. Dit zonder dat ik mijzelf als “zweverig” zou typeren. 

Ik heb een directe manier van communiceren, waardoor mensen weten wat ze aan mij hebben. Humor is voor mij belangrijk, zonder daarmee het probleem te bagatelliseren.

U kunt rekenen op een gedegen wetenschappelijke en klinische achtergrond. Mijn ervaring is dat, doordat ik veel specialistische kennis en ervaring heb, ik ook bij mildere problematiek sneller tot de kern kom en mensen op weg help.Aangesloten beroepsverenigingen en registraties